בורקס בשר מתכון + החטיף הכי טעים בעיר! עם ישראל אוהב שני סוגים של מאכלים: בשר ומאפים. אז למה לא לשלב ביניהם? בורקס בשר הוא השילוב האולטימטיבי והטעים ביותר, בטעם אהוב ועסיסי במיוחד, שכל אחד יכול לאכול כמעט בכל שעה של היום ובכל מקום – באירועי משפחה ועסקים, על הדרך בתחנה המרכזית, או בבית מול הטלוויזיה.
עם ישראל מאוד אוהב לאכול. כמו כל העמים הים-תיכוניים, גם בישראל ישנו מטבח עשיר ומגוון, בעל טעמים וריחות ממקורות שונים. בהיותה מדינת הגירה, המטבח הישראלי כמובן מושפע ממגוון עדות ולאומים המגיעים אליה ולתוך גבולותיה.
אבל מעל לכל המנות, הסירים, המחבתות ומאכלי העדות, נראה כי ישנם שני מכנים משותפים במטבח הכלל-ישראלי, במיוחד זה העממי: הישראלים מאוד אוהבים בשר לסוגיו, ומצד שני, גם מאוד אוהבים מאפים.
לכל עדה אתנית בישראל יש את הגרסאות שלה למאכלי בשר, עם יותר או פחות תיבול, עם יותר או פחות תבלינים; לכל עדה בישראל כמעט ישנם גם מאפים המייחדים אותה, אם בטעם מתוק או בטעם מלוח. באופן מפתיע, ניתן לראות חוט שני מקשר בין רוב המתכונים של רוב העדות, שהם בעצם סוג של ואריאציה על אותו הדבר.
אבל אם עם ישראל אוהב בשר ומאפים, למה לא לשלב ביניהם? מסתבר שזה לא רק אפשרי, אלא אפילו מאוד פופולארי – באמצעות מתכון לבורקס בשר, שהינו לא רק מאכל רחוב אהוב, אלא גם נפוץ כמעט בכל העדות והלאומים בישראל!
סרטון מתכון לבורקס בשר
בסרטון הבא תוכלו לצפון בסרטון מעורר השראה מבית "חן במטבח" של חן מזרחי, אין כמו בורקס בשר מתכון, קצת רוטב פטריות ממולא בבשר ובעשייה מהירה של כ 10 דקות, צפיה מהנה.
מה מיוחד בבורקס בשר?
ישנם לא מעט סוגי בורקסים בישראל, כאשר רובם הינם גרסה של בצק עלים ממולא. ישנו בורקס גבינות, אשר מן הסתם ממולא בסוגים ושילובים שונים של גבינות; ישנו בורקס תפוחי אדמה, אשר בו ממלאים תפוחי אדמה או אפילו בטטה, בפריכות משתנה ובמרקם משתנה; ישנו בורקס טונה, הכולל בתוכו את הדג האהוב בישראל; ישנם בורקסים עם ירקות, כגון תרד ועלים ירוקים; וכמובן, ישנו בורקס בשר, עם סוגים שונים בשרים – בדרך כלל בשר טחון לסוגיו, אולם ישנם עוד סוגים של בשרים אותם ניתן להכניס לתוך בורקס.
בורקס בשר הינו שילוב מושלם של מאפה עם בשר, כאשר כל רכיב משלים את טעמו של השני: בצק העלים מביא עימו פריכות ומליחות, והבשר מביא עסיסיות ועומק עשיר של טעם, כאשר התיבול של הבשר ושל בצק העלים יכול לתת טעמים שונים למאכל הרחוב האהוב והפופולארי הזה.
ישנם לא מעט סוגי בשרים אותם ניתן להכניס לתוך בורקס בשר. הנפוץ שבהם הוא כאמור בשר טחון לסוגיו השונים, אם כי ישנם עוד סוגי בשרים אותם ניתן להכניס לתוך בורקס – כמו בשר שווארמה למשל, העשוי כבש או הודו, אן בשר עוף קצוץ דק.
אז מה מיוחד בבורקס בשר, שהופך אותו לכל כך אהוב על ידי העם היושב בציון? ככל הנראה, לא רק שילוב הטעמים המלוח בעדינות, הנותן לו טעם עשיר ומלא – אלא גם הניגודיות בין הפריכות הגבוהה של הבצק, לעומת הרכות הממיסה של הבשר בתוכו.
מאמרים נוספים:
- מעשנת בשר משולבת גריל
- השכרת ציוד וקייטרינג לאירועים קטנים
- סוגי ויטמינים במאכלים והחשיבות שלהם לגוף האדם
מתכון לבורקס בשר
ישנם סוגים שונים של בורקסים, בצורות שונות ובאופני אפייה שונים. בורקס טורקי, למשל, נהוג למלא עם גבינות ותרד, או שילובים חלביים אחרים, אם כי ישנן גם גרסאות של בורקס טורקי עם בשר בפנים. התכונה הבולטת של כל מתכון לבורקס, ובכלל זה מתכון לבורקס בשר, הינה מהירות הכנה גבוהה וקלות יחסית של ההכנה, כמו המתכון הבא, שנלקח מתוך אתר "חן במטבח" של חן מזרחי:
רכיבים:
- 500 גרם בשר טחון + 100 גרם שומן בקר- להגיד לקצב לטחון את השומן ולהוסיף לבשר
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- ½ כפית כמון
- 2 כפיות פפריקה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות שמן
- 1 חבילת בצק עלים מרודד מופשר לילה במקרר (1 קילו)
- 1 ביצה
אופן הכנה:
- להוסיף את הבצל ומעט מלח ולטגן כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב.
- להוסיף שום כתוש ולטגן כחצי דקה. להוסיף את הכמון, פפריקה, מלח ופלפל ולטגן כמה שניות.
- להוסיף את הבשר הטחון, לטגן כ-2 דקות מצד אחד תוך כדי פירוק הבשר לפירורים. כשהבשר מתחיל להשחים, לערבב אותו היטב במחבת וכל הזמן לפרק אותו לפירורים. לטגן כ-4-5 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים. שימו לב שבסוף נשאר נוזל שומני שזה בעצם השומן שנמס וזה בסדר, זה מה שישמור על העסיסיות של הבשר.
- לכבות את האש, להוסיף את הפטרוזיליה ולערבב היטב. להעביר את תערובת הבשר לקערה ולתת לה להצטנן לגמרי.
- לחמם תנור ל-200 מעלות.
- לפתוח את הבצק עלים על משטח עבודה. לחתוך את הבצק לשלושה חלקים- ראה בסרטון.
- לטרוף היטב ביצה עם מעט מלח.
- להניח על כל חתיכת בצק שליש מהבשר, למרוח את הביצה מסביב לבצק ולגלגל לרולדה, לחתוך את השארית של הבצק ולסגור בצדדים בעזרת מזלג (אם המזלג נדבק לבצק, יש לקמח מעט את המזלג)- ראה בסרטון.
- להניח את הרולדות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- להכניס את הרולדות למקרר לקירור של 10-15 דקות.
- למרוח את הרולדות בביצה הטרופה, לפזר מעל מעט שומשום ולהכניס לתנור לאפייה של 25-30 דקות, עד שמשחימים יפה.
- להוציא מהתנור ולתת לבורקסים להצטנן מעט.
- מומלץ להגיש עם רוטב פטריות.
אפשר לעטוף היטב את הבורקסים ולהקפיא אותם. בהגשה להפשיר ולחמם בתנור.
ב ת י א ב ו ן.