לשון בקר ברוטב פטריות – כזו לשון עדיין לא יצא לי לבשל, ולקחתי השראה בעצם מתבשיל צלי עם פטריות שזה משהו שאנחנו מאוד אוהבים כאן בבית.
1 נתח של לשון במשקל 1.5 ק"ג לפחות
סלסלה של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
2 בצלים פרוסים לטבעות
2 שיני שום פרוסות
עלי דפנה , פלפל אנגלי, כמון, פפריקה, גראם מסאלה, מלח גס
——————-
מתחילים מלבשל את הלשון למשך כשעתיים בישול רגיל.
שופכים את המים, מקלפים את הלשון. עכשיו אפשר להניח במקרר ללילה ולהכין את הרוטב רק למחרת, או להמשיך ישר לבישול.
פורסים את הלשון לפרוסות דקות יחסית ומכינים את הרוטב. בסיר גדול מטגנים את הבצל, השום והפטריות עד שהפטריות מגירות נוזלים. מוסיפים את הלשון, התבלינים ומים עד כיסוי. מבשלים על אש בינונית עד רתיחה ולאחר מכן על אש קטנה למשך 40 דקות.
מגישים לצד אורז לבן או כל תוספת שבא לכם.
שבת שלום
מאת: מורן רביד