השוואה בין פתרונות בישול שונים מראה מה היתרונות של אש גבוהה ואיך אפשר לנצל אותה גם בבית וגם בחצר.
בנוסף, כדאי להכיר אפשרויות בישול שונות כדי להגדיל את הסיכוי להתאמה שלהן לסוג חומרי הגלם שאותם מעוניינים להכין
בישול על אש גבוהה מציע יתרונות רבים. קודם כל, אש גבוהה היא הדרך הכי טובה להרתיח מהר כמויות גדולות של מים ונוזלים.
חוץ מזה, אש גבוהה עוטפת את כל חומרי הגלם יחד וכך משפרת את התוצאה הסופית של הבישול.
מלבד בישול, ניתן להשתמש באש גבוהה גם לצלייה או הקפצה ויש כאלה שמעדיפים אותה כחלק מתהליך האפייה שלהם – בעיקר לצורך הכנה מוקדמת של חלק מהמרכיבים במנה.
העניין הוא שבשביל לעבוד עם אש גבוהה צריכים להחזיק בכלים המתאימים.
אחד הכלים לבישול המאפשרים עבודה כזו הוא טאבון שמתאים לבית, לחצר, למרפסת, לגינה, לגג ולמקומות נוספים.
בישול בטאבון
בישול בטאבון על אש גבוהה היה עד לפני כמה שנים חלק בלתי נפרד מהמטבח של מסעדות בלבד.
עם הזמן החלו גם אנשים פרטיים להבין מה היתרונות שלו ולבקש לצרף אותו לחצר או למטבח שלהם, על מנת להשביח את הערך של הנכס וכדי להרוויח יתרונות שונים.
בגלל שמדובר על סוג של תנור שעשוי בדרך כלל תערובת המבוססת על מקור חרסיתי, הוא מסוגל להגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד.
האש הגבוהה מאפשרת לצלות בשר, לאפות לחם או לחמם מים והיא אידיאלית לצרכי הכנת מאפים מפנקים.
אפשרויות בישול בלתי מוגבלות
הסיבה לכך שבאמצעות בישול בצורה הזו ניתן להשיג אפשרויות בלתי מוגבלות קשורה למבנה ולעמידות שלו.
קודם כל, הצורה הנפוצה שמזוהה איתו היא עדיין של כיפה.
זו צורה שמקנה לו חוזק ועמידות, באופן שאותם אי אפשר להשיג עם תנור רגיל.
חוץ מזה, ליד מבנה הכיפה יש שרוול נמוך שמסייע לשמור על החום ולהכניס או להוציא את המנות.
אפשרויות הבישול בלתי מוגבלות עם מגוון רחב של חומרי גלם.
לא צריכים להיות בעלי ניסיון קודם כדי להשתמש בתנור אפייה כזה, ניתן להפעיל אותו עם חומרי בעירה שונים וזמינים ותכונת שימור החום שלו הופכת אותו לאמצעי יעיל גם בהתראה קצרה.
אפיה בטאבון
אין ספק שהאפשרות הכי טובה לניצול כל היתרונות השונים של התנור המיוחד היא אפייה.
אפשר להכין בו את כל סוגי המאפים, ניתן לאפות גם לחמים מיוחדים עשויי מחמצת או פשתן והטעם שלו משופר גם בהשוואה למסעדות וקונדיטוריות מקצועיות.
האפייה עם התנור הגדול שבוער בחום גבוה היא חוויה שעומדת בפני עצמה.
זה פתרון מעולה למי שמארחים חברים ומשפחה, להורים שרוצים להראות לילדים שלהם דוגמא אישית ולכל מי שמעוניינים לשדרג את מטבח החוץ של הבית הפרטי.
אמנם הוספה של התנור הזה למטבח היא כבר פרויקט מסובך יותר כי יש צורך בהקמת ארובה כפתח יציאה לעשן, אך זה גם כן אפשרי.
מעשנות בשר
ההשוואה הנפוצה היא בין הטאבון לבין מעשנת בשר. מצד אחד, בשני המקרים מדובר על אלמנט שאותו אפשר להוסיף לחלל החוץ כדי לשדרג את התוצר הסופי של מנות שונות.
מצד שני, הם עובדים אחרת לגמרי: המעשנת אחראית על הוספת טעמים לחומרי הגלם המקוריים, בעוד הטאבון בעיקר נועד לייצר חום גבוה.
לסיכום, השליטה באש של התנור חשובה למי שרוצים לנצל את היתרונות שלו לטובת אפייה, צליית בשר ועוד.
בשביל ליהנות מהיתרונות גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, כדאי להכיר מתכוני אפייה ובעיקר לשמור על כללי הבטיחות.