ארוחת בוקר בופה – אין כמו בופה פתוח בשביל לטעום מכל המנות, להרגיש את כל הניחוחות ולגוון את התפריט והתזונה.
אם עד היום התרגלנו לשולחן כזה רק בארוחת בוקר של בתי מלון, כדאי שנכיר עוד כמה אפשרויות לשילוב באירועים מיוחדים
המטרה של בופה היא לשדרג את החוויה הקולינרית שלנו. בעוד סעודה רגילה מבוססת על הגשת המנות לשולחן, הבופה מעניק לנו אפשרות להיות חלק בלתי נפרד מהחוויה. זה מתחיל בצעדה אל השולחן הגדול והפתוח, ממשיך עם האופן שבו אנו בוחרים את המנות וכולל גם את בניית התפריט בהתאמה אישית.
לבופה איכותי יש גם ערך מוסף. הוא מאפשר לנו לטעום מנות שונות, להיחשף לניחוחות חדשים ולגוון את התפריט. בגלל שתפריט תזונתי מגוון הוא הבסיס לאיכות חיים, כדאי לתת עדיפות לבופה על חשבון שאר שיטות ההגשה.
ארוחת בוקר בופה
אין ספק שהמקום בו רואים הכי טוב את היתרונות של ארוחת בוקר בופה הוא בית מלון. למעשה, אחת הסיבות לכך שרבים מאיתנו אוהבים להגיע לבית מלון היא שולחן הבופה המפואר שמחכה לנו מדי בוקר בחדר האוכל. לא משנה כמה שילמנו על החדר ועם מי יצאנו לחופש, השולחן הוא סיבה מספיק טובה לקום מוקדם.
אבל האמת היא שלא רק בבתי מלון יש שולחנות כאלה. כיום למשל ניתן לשלב שולחן שוק שמבוסס על בופה גם באירועים פרטיים או עסקיים, כמו למשל חתונה, בר מצווה, בריתות או ימי כיף וערבי גיבוש לעובדים. בכל אחד מהמקרים האלה, משכפלים את החוויה של המלון גם לאירוע וכך משאירים את האורחים שבעים – אבל עם טעם של עוד.
שולחן שוק מעוצב
באמצעות שולחן עמוס כל טוב ניתן להשפיע על האופי של האירוע ולייחד אותו. השולחן המעוצב הוא בדרך כלל הדבר הראשון שהאורחים רואים כאשר הם נכנסים אל קבלת הפנים, אבל באותה מידה ניתן גם לשמור אותו לשלב המנה העיקרית או הקינוחים. כל עוד השולחן נגיש וחומרי הגלם טריים, האורחים בוודאות יהיו מרוצים.
הדרך לעצב את השולחן היא להביא בחשבון את המנות הכי טריות לפי עונות השנה, לנסות לחשוב מה האורחים שלנו היו רוצים לאכול וכמובן לקבוע את מסגרת התקציב. אמנם ארוחת בוקר בופה היא פתרון כלכלי מעולה לאירועי בוקר וצהריים, אבל עדיין צריך להחליט מראש כמה בדיוק רוצים להשקיע ולפי זה לבחור את המנות המרכזיות.
דוכני מזון
השאלה המתבקשת היא האם אפשר לשלב את השולחן יחד עם דוכן אוכל מסורתי. כאן החדשות הטובות הן שאין שום מגבלה כזו, בעיקר אם חושבים מחוץ לקופסא.
איך עושים את זה? מעדיפים למשל פוד טראק לאירועים ולא דוכן סטנדרטי. את הפוד טראק ממקמים מחוץ לרחבת הריקודים או באזור הכניסה, בעוד את השולחן עם הבופה מציבים ליד שולחנות האוכל. אם עושים את זה נכון וחושבים על הפרטים הקטנים, גורמים לאורחים להרגיש כאילו הם הגיע למלון אקסקלוסיבי ויוקרתי.