מגשי אירוח לאירועים והיתרונות שלהם בכל סוגי האירוע – התפריט הקולינרי הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בכל סוג של אירוע.
אבל איך בוחרים מה בדיוק להגיש, מה ההבדל בין אירוע פרטי לבין אירוע עסקי ומאיזה מסעדות אפשר לשאוב השראה? הנה כל התשובות
הפקת אירוע היא עניין מורכב שמחייב התייחסות לשורה ארוכה של שיקולים.
בשביל שהאירוע יהיה מוצלח, הוא חייב למשל להתאים לציפיות של קהל היעד.
בנוסף, על ההפקה להביא בחשבון את הגיל הממוצע של האורחים והמשתתפים, את הלוקיישן הספציפי שבו האירוע מתקיים, את היום או השעה וכמובן גם את התקציב של המארגנים.
על אף האמור לעיל, יש משהו שאי אפשר להתפשר עליו באף סוג של אירוע – האוכל.
התפריט הקולינרי קובע במידה רבה את ההצלחה של האירוע והוא יכול לעשות את ההבדל בין כישלון לבין חוויה בלתי נשכחת.
אז כדי לדאוג לאוכל ברמה גבוהה, כל שנדרש הוא להביא בחשבון את היתרונות של מגשי אירוח ולהציב אותם בראש סדר העדיפויות.
מה היתרונות של מגשים באירועים?
מגשי אירוח מתאימים לכל סוגי האירועים. היתרון שלהם בא לידי ביטוי בכך שהאורחים יכולים לבחור בצורה עצמאית מתי לגשת אליהם, מה לקחת מהם ואיך להשביע את תאבונם.
הם לא רק משדרגים את האירוע מבחינה פרקטית, אלא גם מייצרים אווירה נעימה שעוזרת לאורחים להתחבר ולהרגיש חלק בלתי נפרד מהחוויה.
חוץ מזה, היתרון הוא שניתן להתאים סוגים שונים של מגשי אירוח לסוגים רבים של אירועים.
כך למשל מגשי אירוח יכולים להיות בשריים ולצאת ישירות מתוך מעשנה לוהטת, או להיות חלביים ולכלול מרכיבים של גבינה וחלב.
האפשרויות הקולינריות הן כמעט בלתי מוגבלת ולכן התאמה של מגשי אירוח לאירוע היא משימה קלה מכפי שנהוג לחשוב.
איך בוחרים מגשים מתאימים?
השאלה היא איך משתמשים ביתרונות השונים של מגשי לאירוח ומשלבים אותם נכון באירוע.
אז קודם כל, אפשר להבין מדוע וופל בשר לדוגמא יתאים לאירועי צהריים ואירועי ערב – בעוד תפריט חלבי יתאים יותר לאירועי בוקר.
לאחר מכן, יש מקום להיכנס אל עובי הקורה ולהסתכל על מידת ההתאמה של כל תפריט לצרכים ולציפיות של קהל היעד.
אם בוחרים להגיש פיתה בשר לאירוע שיש בו ילדים ומשפחות, צריך לדאוג שחומרי הגלם יהיו איכותיים ושהמנה לא תהיה חריפה. לחילופין, ניתן דווקא להדגיש טעמים עזים מן הסוג הזה כאשר בוחרים לשלב מגשי אירוח באירועים למבוגרים: החל מכנס לעובדים, דרך קוקטייל עם משקיעים ועד ימי חברה.
בחירה בתפריט בשרי גם יכולה להיות מבוססת על תפריטים של מסעדות מוכרות. אם מפיקי האירוע אוהבים מסעדת בשרים מסוימת, אין בעיה להסתכל על התפריט שלה ולשאוב משם השראה.
כך משדרגים את האירוע וגורמים לאורחים להרגיש שהם הגיעו למקום הנכון כבר מהרגע הראשון.
לאן מתאימים מגשי אירוח חלביים?
האופציה של מגשים חלביים נפוצה מכפי שנהוג לחשוב והיא מתאימה גם לאירועים פרטיים וגם לאירועים מסחריים.
על קצה המזלג, ניתן להזכיר למשל את היתרון של דוכני מזון כאלה בחתונות, בר מצווה, בריתות וכן הלאה – אבל גם באירועים עסקיים של ארגונים ויזמים.
העניין הוא שצריך לבצע שימוש מושכל במגשי אירוח חלביים.
כך למשל אירוע שיש בו דוכן פיצה מעביר מסר מאוד ברור לגבי האווירה, כי סביר להניח שהאורחים יראו בה קלילה ולא מחייבת.
אז אם מחפשים סגנון כזה של אירוע, המגשים כנראה שיהיו הפתרון האידיאלי.
בכל מקרה אחר, שווה להתייעץ עם בעלי מקצוע ולחשוב איך משלבים את המגשים הרלוונטיים בלי שהקונספט הכללי ישתנה.
כמה עולים מגשים לאירועים?
השאלה המעניינת היא האם סוגים שונים של מגשי אירוח אמורים לגרום לחריגה מהתקציב.
באופן עקרוני, השכרת ציוד לאירועים לא כוללת בתוכה את הקצאת מגשי האירוח.
מצד שני, בהחלט ניתן לחסוך בהוצאות על ידי הזמנת שירותי קייטרינג שכוללים בתוכם גם את המגשים וגם את הציוד.
טווח המחירים של מגשי אירוח רחב אך עדיין משתלם יותר לעומת הזמנה של מנות ספציפיות מתוך תפריט של מסעדות רומנטיות או אקסקלוסיביות.
כך למשל מגשים של ירקות ומטבלים יעלו 140-190 ש"ח, מגשי אנטיפסטי יעלו 170 – 220 ש"ח ומגשי אירוח עם סושי יעלו 250-400 ש"ח לפי סוג המנות וחומרי הגלם.
בתפריט הבשרי, מגשי אירוח של יקיטורי צ'וריסוס עגל יעלו 180-220 ש"ח -15 יחידות, פרגיות יעלו 180-230 ש"ח ל-15 יחידות ואמפנדס יעלו כ-110-140 ש"ח ל-24 יחידות.
אם מחשבים עלויות של מגשי אירוח לפי מספר אורחים, צריך להיערך להוצאה של 75-120 ש"ח לסועד עבור מנות מוכנות מראש ולמחיר של 250-400 ש"ח לסועד כאשר מכינים את האוכל במקום ומגישים אותו.
איך בוחרים מגשים לאירוח?
היכרות עם ההבדלים בין סוגים שונים של מגשי אירוח היא רק חלק מתוך מערכת שיקולים רחבה יותר.
בשביל לבחור נכון את המגשים הרלוונטיים לאירוע, כדאי לקבל עליהם המלצות ולפגוש לפחות פעם אחת את נציגי חברת הקייטרינג על מנת לבצע תיאום ציפיות.
מעבר לכך, יש להביא בחשבון את מידת ההתאמה של כל מגש או מנה לאופי של האירוע ולצרכים או הרצונות של האורחים.
מומלץ להשקיע לפחות כמה ימים בהשוואה בין סוגים שונים של מגשים לאירוח.
באופן הזה ניתן לא רק להגדיל את הסיכוי להתאמה מושלמת של המגש לאופי האירוע והאירוח, אלא גם לחסוך בהוצאות.
בסופו של דבר, האורחים זוכרים את האוכל יותר טוב מכל דבר אחר באירוע.
אז גם אם התקציב מוגבל, המגשים והתפריט הקולינרי הם ממש לא משהו שכדאי להתפשר עליו.
למזלם של מפיקי ומארגני אירועים, כיום גם אין בכלל סיבה לעשות זאת.